17-18 грудня 2019 року в м. Києві проходила розширена зустріч партнерів проєкту “Challenge TB” («Виклик туберкульозу») 2014-2019 років, де також  було представлено новий проект “Support TB Control Efforts in Ukraine” («Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні») 2019-2024 роки. 
Обидва проекти стали можливими за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Представлено цікаві презентації,  проведені професіональні паралельні дискусії щодо “Партнерства СТОП ТБ”, “Надання комплексного пацієнт-орієнтованої пакету послуг пацієнтам з хіміорезистентним туберкульозом в рамках проекту”, впровадження нових протитуберкульозний препаратів та режимів лікування.
.В Україні  проєктні напрямки реалізовані завдяки міжнародній організації  РАТН. На заході було відзначено роботу та здобутки  Миколаївської команди партнерів.
Завідувач протитуберкульозного кабінету лікар-фтизіатр Людмила Піхтерева приймала участь в релігійній дискусії та поділилася досвідом та досягненнями в реалізації проєкту щодо пацієнт-орієнтованої моделі амбулаторного лікування пацієнтів з ТБ та створення мультидисциплінарних команд в лікуванні.
Дякуємо за відзнаку здобутків, плідну працю та партнерство в успішний реалізації проєктів адміністрації та протитуберкульозній службі КНП ММР “Міська лікарня №5”! Висловлюємо вдячність всім партнерам за підтримку!